21 oktober 2014

Jeroen Woe: "Ik moet oppassen dat ik niet te zoet word"

Als één van de vier quizmasters van het televisieprogramma 'De Kwis' en als helft van het succesvolle duo 'Van der Laan en Woe' is hij een 'bekende Nederlander'. Toch lukt het hem om onopvallend en anoniem aan een tafeltje in de Amsterdamse kroeg 'Kobalt' nadenkend in zijn koffie verkeerd te roeren. Zelfverzekerd en tegelijk bescheiden vertelt hij over zijn overvolle leven en zijn ambities. Hij weet zijn grenzen te bewaken. Over zijn privéleven wil hij het niet hebben. Zijn zelfrelativering is ontwapenend, zijn gedrevenheid en visie dwingen respect af.

Lees verder

29 juli 2014

Yentl Schieman: "Het is wel veilig met z'n tweeën"

Op het zonnige terras van het Blauwe Theehuis in het Vondelpark leunt ze ontspannen achterover en observeert de bedrijvigheid om haar heen door de glazen van haar zonnebril. Als ze die naar haar voorhoofd verplaatst, zie je een dromerige, blauwe oogopslag die zomaar kan veranderen in sterk gefocust of geamuseerd. Ze is helemaal thuis in Amsterdam, maar in haar rustige stemgeluid hoor je nog de zeewind en de branding die kalm tegen de Zeeuwse kust kabbelt. De kuiltjes in haar wangen verraden dat humor één van haar belangrijkste levensingrediënten is. Yentl Schieman is hartelijk en vrolijk en met aandacht vertelt ze hoe ze gedreven timmert aan haar carrière als zangeres, cabaretière en actrice.

Lees verder

16 juni 2014

Christine de Boer: "Die crisis past mij wel"

Op het toneel straalt ze. Als ze zingt zie je dat ze gelukkig is en weet ze je te ontroeren. Vanaf de planken is ze ook in staat je te irriteren, bang te maken of een ongemakkelijk gevoel te geven. Actrice en zangeres Christine de Boer noemt dat 'magie' en geniet er zichtbaar van. Samen met Yentl Schieman vormt ze het duo 'Yentl en de Boer' en doelbewust werkt ze aan haar carrière en ontwikkeling. Achter deze zelfbewuste vrouw schuilt ook een onzeker meisje dat zich telkens afvraagt: "Is het wel goed wat ik doe?"

Lees verder
Pagina:

Webworks by TLN Webdesign