12 maart 2015

Tjeerd Gerritsen: 'Ik droom klein'

Je kunt eigenlijk niet anders dan hem in je hart sluiten als hij op het podium met een ietwat nerveuze trilling in zijn stem zijn liedjes aankondigt, of op een terrasje in de Antoniebreestraat met een relativerende zelfspot zijn levensverhaal vertelt. Als hij een slokje van zijn tonic neemt tikt het steeltje van de citroenstamper tegen het glas van zijn zonnebril. "Ik ben blij dat ik een bril op heb', stelt hij vast. Dat hij een denker is blijkt uit de teksten van zijn liedjes en uit de rustige wijze waarop hij op elke vraag ingaat en zonder aarzeling zijn ziel blootlegt. Zijn bescheiden lachjes tussendoor hebben iets verontschuldigends, maar kunnen ook betekenen dat hij zichzelf niet al te serieus neemt.

Lees verder

27 januari 2015

Peter van Rooijen: 'Streven naar volmaaktheid’

Misschien is je eerste indruk dat hij wat nors, ontoegankelijk en kort door de bocht is, maar dan heb je het mis. In een gesprek neemt hij alle tijd om weloverwogen een inkijk in zijn denkwereld te geven en schuwt hij geen enkel onderwerp. Al gauw blijkt hij naast een ontregelend cabaretier, vernieuwend theatermaker en begenadigd gitarist een filosoof te zijn die zich zowel scherp als vol compassie over de mensheid uitlaat.

Lees verder

19 november 2014

Wilko Sterke: 'Van techniek naar magie'

Hij is een theaterdier dat zegt zich tussen verschillende universums te bewegen. Met zijn liedjes brengt hij een sfeer over, maar schetst geen compleet verhaal. Hij vindt muziek een fantastisch middel om mensen met elkaar te verbinden. Zijn geestelijk vader was zijn oom Maarten van Rozendaal. Hij leert door het leven te leven en ontwikkelt zijn muzikaliteit door te musiceren. Hij noemt zichzelf 'muziektheatermaker', is gezellig en sociaal, heeft humor en kijkt je met een paar bruine, warme ogen aan.

Lees verder
Pagina:

Webworks by TLN Webdesign