23 juni 2015

Jan Groenteman: "Beginnen bij het idee, niet bij de uitkomst"

Het lijkt of voor hem de zon altijd schijnt. Hij heeft het nodige meegemaakt maar is zijn positieve instelling niet verloren. In zijn liedjes klinkt een vrolijke levenslust door. Zware onderwerpen worden luchtig zodra hij erover zingt. Liedjeschrijver, componist, pianist en singer-songwriter Jan Groenteman is een zachtaardige jonge vader, die zijn hart verpand heeft aan zijn vrouw en kinderen. Maar zijn eerste grote liefde is toch wel de piano.

Lees verder

15 mei 2015

Maarten Ebbers: "Nog niet zoveel macht over het stuur"

Twijfel is zijn handelsmerk. Met jongensachtige ernst -of vrolijkheid- zet hij graag zijn publiek op het verkeerde been. In een persoonlijk gesprek bekijkt hij zijn eigen beweringen al vanuit minstens één ander invalshoek, nog voor hij zijn zin goed en wel heeft afgemaakt. Beroepstwijfelaar Maarten Ebbers heeft twee solovoorstellingen: 'Laat mij maar zitten' en 'Laat mij maar voorop' achter zich, speelt en zingt bij 'Fauvist' en Het Nieuwe Lied en acteert in jeugdvoorstellingen, waarvan 'Oorlogsgeheimen' de meest recente is. Hij is ontwapenend, zachtaardig en grappig. In 2009 won hij het Leids Cabaretfestival, maar is verre van zelfverzekerd. Hij houdt er niet van zichzelf te verkopen. Liever noemt hij wat hij niet kan en waar hij onzeker over is.

Lees verder

19 april 2015

Tjeerd Gerritsen: "Ik vind een grap niet zo interessant"

Tjeerd Gerritsen won afgelopen dinsdag overtuigend de Wim Sonneveldprijs en kon tegelijk de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival in zijn zak steken. Belandde (als we Facebook mogen geloven) het grote bronzen beeld de eerste nacht tussen Tjeerd en zijn vriendin Lieke op de matras, nu staat hij voorlopig naast de televisie en wacht hij volgens Tjeerd nog op 'een fijne plek' in zijn huisje in Amsterdam. Een paar dagen na zijn overwinning blikt hij terug op het halve jaar waarin hij gedurende vier rondes en een try-out tournee zijn programma ontwikkelde en verfijnde, de halve finale doorkwam en ten slotte in de finale al zijn concurrenten achter zich liet.

Lees verder
Pagina:

Webworks by TLN Webdesign